Fenomenografi

En teori om lärandet som jag haft jättesvårt att säga. Det fastnar i bihålorna när man är tät i näsan. Någonting som jag varit regält nu de senaste dagarna!

Men det är en teori som jag ärnligen börjar förstår mig på. Lika så Konstruktivismen och Sociokulturelt.

Jag tänker inte ge mig in på att förklara de olika teorierna. Men det är någonting som jag nu under de 2 senaste dagarna äntligen börjat förstå mig på. Det är det enda som alla pratat om som varit teoretiskt i skolan nu den senaste veckan, och igår så hade vi ett seminarium med Monica Sträng, och äntligen så förstog jag mig på det. Jag kan inte med att säga att jag kan dem, men jag börjar äntligen förstå vilket som är vilket!!

Vi har massor av saker som vi ska göra, och läsa. Under 10 veckor ska vi läsa mer litteratur än jag läste i hela högstadiet (ok jag överdriver regält). Men det är en väldig massa info so ska in och som man ska förstå sig på.

Det är svårt att sätta sig och läsa en bok när man egentligen bara vill fåna sig. Sitter hos Nicko nu, har med mig böcker och sådant. (även min dator ^;^)

Men vill inte läsa vill leka, leka massa roliga lekar! :D

Första riktiga skoldagen

Jaha, jag vet inte riktigt vad jag ska skriva just nu. Mina händer är täckta av trödamm och eftersom ajg aldrig täcker mig för så är mina gon det också. Det har dock inte med skolan att göra idag utan för at jag bytt ut min sängstomme mot ben i ek och ett sängbord av märket MALM från ikea i ekfaner. Det är massa dammigt at sätta ihop dem!

Aja mitt rum är mycket varmare nu iaf och vem vet tillslut är kanske allt i mitt rum mer enhetligt i t exekfaner! (det kommer dock ske först när jag flyttat till en egen lägenhet,

Ja vad ska vi skriva nu då. Skolan går framåt, idag var den första rikiga skoldagen. Och det visade sig att vårat hål som var på 3 timmar inte alls var ett hål på 3 timmar. Vi trodde att vi bara skulle ha 2 storföreläsningar idag (sådana där alla 310 lärarstudenterna deltar). Det visade sig docka att vi skulle träffa våra seminariegrupper också. Det blev ett möte på 2 timmar med gissa vad? En massa INFORMATION!!!

Dagen gick dock fort idag. Har haft två intressanta föreläsningar. Den sista var nog den bästa. Den handlade om barns läs och skriv möjligheter. Hon som föreläste var grym, hon hade en speciell och väldigt tantig röst, men hon hade sådan inlevelse att man orkade hänga med trotts att huvudet kändes som det skulle explodera av all info redan innan man kom dit. Hon hade mycket intressant att komma med helt enkelt, och man fick en bild av hur viktigt det är att hjälpa barnen övervinna det som de tycker är svårt. Och hur viktigt det är att hjälpa ett barn som bara läser ordagrant vad som står i texten. För de flesta vuxna är det så självklart att läsa mellan raderna att vi inte ens tänker på det. Men för många i grunskolan är det inte lika självklart. Det är mycket viktigt att få in barn och ungdommar på att fotsätta försöka förstå sig på texten som att få dem att läsa och stava korekt!

Vi fick reda på våra VFU-områden också. Mitt blev Varberg, det tillsammans med Maria. Lite skönt att en som också bor i Fjärås-området hamnar i samma seminariegrupp och i samma VFU-område! Det bästa är att vi kommer sjkt bra överrens! :D

Pratade lite med Linda idag. Jag funderar på om jag ska välja att träna på fysiken eller på friskis och svettis i Gbg, men jag fick veta att Friskis är typ överbefolkat just nu. Så fysiken leder tävlingen just nu :)

Studiedag

Japp då har jag min första studiedag. Ska läsa en bok idag, får se när jag tar tag i det. Borde nog sätta mig redan nu och läsa den, men det är ju inte roligt ju. Det är ju nästan lite fusk, för det innebär ju att jag faktiskt kommer hinna klart!! (Nej men allvarligt, kommer läsa den snart, börja iaf)

Idag är en sådan dag när man ska hinna med miljoner saker, ska till banken, min egen och swedbank, får se när jag får min studiebidrag *suck* jag var dum nog att anta att jag skulle få ett papper skickat hem till mig som det var med studiebidrgaget, men så var det inte så *suck*. 4 dagar innan skulle man angivit bank och kontonummer, pengarna ska komma imorgon och mja, tur att man får lön också :S

Ska till polisen också, måste skaffa en blanket för att kunna skicka efter papper från broteregistret. Känns lite segt att göra det igen, men lagen kommer eventuellt kräva det, lika bra att göra det med en gång innan det blir 4 veckors kö och min VFU (praktik) blir inställd!

Jag har lovat att åka till skroten med lite mer skit. men jag tror jag hoppar den idén jag orkar inte. jag är verkligen helt slut. Och min näsa gör ont! Typ fått massa små sår nu! Jävla förkylning!!! Aja nu ska jag sluta gnälla på det.

Ska nog sätta mig med min bok nu. Puss på er!

image17

Lalala laaa

Hum jag hade tråkigt nu på kvällen så jag tänkte "Jag vet jag tar och sjunger och spelar in det på datorn med både film och musik och allt sådant!". Jag började faktiskt sjunga och så, men gav upp ganska snabbt! Jag tror inte jag fick en enda ton rätt!! :S Inte nog med att min andning är åt skogen för jag är förkyld, den har börjat sätta sig på stämbanden den jävlen också, så jag måste sjunga opera eller riktigt lågt. Låtarna jag sjöng, eller fösökte sjunga är varken eller. De är lite i mitten liksom. Hairspray=kärlek för er som inte visste det! ;)

För er som inte visste, storleken har betydelse, allt annat är en lögn!!!

Ok, kanske ska förklara dagens rubrik. Det går jättefort, jag började på universitetet i går. Jag har köpt massa massa böcker av Agge och även fått ett par när jag gått med i lärarnas två fackförbund (förklarin till varför jag har två kommer snart). Böcker som är små väger mycket mindre, det är inte lika jobbigt för ryggen och framförallt inte så jobbigt att läsa igenom! Så ja storleken har betydelse! ;)

Så anledningen till att jag har två fackförbund. Jo det är så att per termin och fackförbund så kostar det 25 kronor, det blir alltså sammanlagt 100kr om året. Och när jag gick med så fick jag massa coola saker! ^;^ Bl a de två böckerna som jag behöver för min första kurs.

Så ja vad kan man säga om de här två dagarna, lite lek, en jäkla massa information och sen även min första föreläsning. Med en helt underbar föreläsare! Jag önskar verkligen att alla kommer vara som honom. Han känner verkligen efter i gruppen på hur han ska lägga upp det! Kan också bero på att han skrivit en bok om hur man är en bra lärare och hur man inom läraryrket helatiden måste gå balansgång för att hitta den perfekta kombinationen för att trollbinda gruppen.

Det är så mycket som jag borde skriva, jag har fått helustiga phaddrar (tror det var så de stavade det på sina ryggar iaf ^;^) Och vi i min grupp ska definitivt vinna det prestigefyllda fjäskpriset!!

Hum vad ska jag skriva mer, mja jag har träffat 3 nya vänner, och sen så är vi 5 esteter från aranärsgymnasiet där också. 4 från min årskurs (två från varje klass) och en tjej från årskursen under. Fredrik (han från min klass) har dessutom en arbetskamrat som också pluggar med oss, hon är helt underbar och heter Maria. Förutom henne så har jag träffat två totala främlingar. Eftersom det är så många namn i mitt huvud just nu så väljer jag att avstå från attt skriva några namn! ;)


Hum vad har mer hänt tro :S
Just det köpte kondomer på impuls idag, fick för mig att det var dags och jag orkar inte ta mig till ungdomsmottagningen! Så nu har jag kondomer iaf, om någon undrade, sen tänker jag inte avslöja hur många jag har kvar. Än så länge så är paketet obrutet, men liksom hallå, jag kanske ger bort någon kan ju inte avslöja det liksom! ;) HAHA!!

image16

Brunt

Så nu är jag brunett igen. Jag vet att många protesterar, men jag trivs bäst med andra fäger än sådana som kan ge mig smeknamn som blondin! (A)

Iaf det blev helt ok tycer jag. Den gick mer mot rött än jag trodde den skulle (med tanke på att det inte var något rött pigment alls i färgen ^;^) Men men jag vill ju ha det åt det lite röda, men vad för feg för att välja någon som faktiskt skulle bli lite rött, men det var nog tur det. Om den helt bruna går mot rött, vad gör inte då de som inte gör det!


image14



image15

Hihi erkänn det blev lite fint iaf! ;)

Armhävningar

Jaha, jag tror jag har gjort bort mig.

Pappa och jag har slåt vad, den 16 februari ska vi båda klara av att göra 5 armhävningar. Och inte den där mesiga varianten där man ska stå på knäna. Nej vi ska göra det hardcore style! Oh gud, jag kommer dö!!! Jag kan göra ganska många på knäna, men det går inte att göra en enda gång på tårna. Jag kan inte hålla mig raklång på vägen upp, utan fuskar något jävulskt!!

Men men jag ska byta om till tränignskläder nu, och sen ska jag ta och träna mage rygg och armar. Allt som krävs för att kunna göra en armhävning på rätt sätt! (Gisses, varför har jag låtit mig själv bli så otränad!!! :( )
Men men det är bara att sätta igång. Finns pengarna så ska ajg ta mig till frisis och svettis på måndag om en vecka och se om inte Mikael jobbar. Jag tänker inte vänta på mitt mersenat-kort för att få köpa mitt kort billigare. Ne någonting ska man väl få ut från att ha jobbat med killen tidigare. Jag tror och hoppas att han tror mig. Dessuomt vet han vem min syster är och hon har ju minst sagt varit aktiv inom friski och svettis!

Men men ikväll är första dagen på mitt nya liv! Jag ska sätta igång och träna och ska dessuomt börja dricka mycket mer vatten. Jag måste börja någonstans, varför inte börja i rätt ände med träning och vätska för att klara träningen! (Jag brukar börja med vätska ett par veckor ini träningen, vilket för allt mycket jobbigare! ^;^

Puss på er, nu kallar min lilla maskin som ska ta hand om alla armhävningsmskler. Den är tung som fan så är nog tillbaka om typ 3-4 minuter ;) Haha

Jag är tragisk, jag vet! Men men ska inte vara det länge till. Pappa ska få jobba för sin vinnst! Så är det bara! :D

Sömn

Jag skulle köra mamma till jobbet idag. Hon skulle åka kvart över sju. Jag kände mig dock lite tung i huvudet så istället för att ta den risken på typ 1 av 20 att jag får huvudvärk, så låg kvar. Hum jag vaknade igen vid halv tolv och kände mig jätteseg. Jag menar självklart jag hade sovit i 10 timmar, klart jag var seg! Så jag låg kvar och tänkte, sen minns jag inte mer försen halv ett och nu sitter jag här. Funderar på om jag ska göra en burgare gjord på vegisnitsel och massa massa grönskaker, eller om jag ska försöka göra en "vanlig" frukost. Klockan är ju mer eller mindre lunch tid så.. Äh vi får se vad det blir.

På måndag händer det förresten. På måndag börjar jag studera, dock om jag struntar i att gå dit så går min plats till någon annan, så yeah! (eller inte ^;^)

hum sitter i min älskade nya flanellpyamas och duntofflor, det är faktiskt riktigt rikigt ysigt, om det inte var för att jag var dum nog att sitta skräddare på golver och satt som en hösäck! :S

Låg och uppåt på samma gång!

Haha jag är som en klimateriekossa nu. Har varit det en halvtimma, ena sekunden glad, andra inte ledsen, men seg kan man nog säga.

Aja, jag vill bara säga att det finns änglar. Agge har hjälpt mig en hel del nu de senaste veckorna. Hon har stått ut med alla mina miljoner frågor som jag haft sen jag fick veta att jag ska börja plugga. Nu när det bara är en knapp vecka kvar så har det varit ännu fler, men hon står ut och svarar på alla. Hon har tom böcker som jag ska köpa av henne, kan det bli bättre tro? :D

Hum så vad ska man säga mer. Var hos Janina, och det blev tjejsnack som vanligt. Fick veta att hon ska få bli coach på sitt jobb, vilket jag mycket väl kan förstå! Det är lätt att gilla Janina, hon är snäll söt och mja bara underbar helt enkelt!

Jag åt en semla idag, och naturgodis, och två hela måltider. Semlan var faktiskt inte hela min måltid heller utan det var avslutningen på min lunch, massa gott!!

Jag kom på en sak. Jag har en gigantisk kokbok för vegitarisk mat, kanske borde börja läsa iden igen och laga riktigt riktigt god mat :D



image13

Insikt

Hum, jag sitter nu i mitt rum med mitt nya datorbord och en godispåse framför mig och njuter. Sen att det är godiset jag köpte när jag jobbade på Måå senast är en annan femma, det är bara strax över en vecka gammalt, ingenting ju! Tänk hur länge godiset kan ligga i affären ibland!

Iaf dagens stora insikt är att jag skiter i vad jag väger, så länge som jag inte försöker gå ner i vikt, då blir det som ett hemskt moln över mig. Just nu försöker jag gå ner i vikt, men jag försöker göra det i en hälsosam takt! T ex jag får forfarande äta lite godis, i måttliga mängder! Hum det roliga med mig när jag försöker gå ner i vikt är att jag äter mer. Jag försöker iaf äta tre mål om dagen, även om det går åt skogen. Jag känner mig inte hungrig liksom :S

Hum för att försöka komma till sak (i detta stycket kommer det faktiskt). När jag försöker gå ner så blir ajg besatt av vågen, jag måste inte väga mig varje dag, nej nej varannan eller tredje blir perfekt. Det är så fel som det bara kan bli egentligen! Jätte fel, och nästan lite farligt. Så jag bestämde mig ikväll (efter att jag väg mig, hade jättejobbigt pga att jag inte gjort det innan) att måndagar blir min offeciella våg dag, det ska dock inte vara varje vecka nej nej bara ojäna veckor!

Det är iaf vad som ska hända hedanefter. Mamma och pappa ska hjälpa mig, de ska gömma vågen för mig så jag inte kan väga mig mer! Det måste bara bli så, annars kommer jag gå under och må piss konstant!

image12

Tankar

Hum jag vet inte riktigt vad jag ska skriva just nu. Kan väl säga att jag är i en av mina svackor ikväll, de kommer fort jag mår piss medans jag har dem, och sen poff så är de borta igen.

Just nu sitter jag och tänker på mitt självfötroende. Många säger att jag nog har de bästa självförtroendet som de sett, men betyder det att alla har så dåligt självförtroende att de tvivlar på sin interligens dagligen. Eller på sin karisma.

I mitt liv måste jag ha självfötroende, inte låtsas om de där nedsättande orden som många viskar bakom en, och nej jag inbillar mig inte, jag bara ignorerar det när det sker. Det gör dock att jag hamnar i dessa svakorna.

Jag måste tydligen vara en bra skådespelerska. Jag har knappt något självförtroende, idag skulle jag nog vända mina åsikter och säga att Hitler var en god man. Jag orkar inte käfta emot helt enkelt, orkar inte bli betraktad som en knäppgök. Jag orkar inte vara mig själv. Om det nu är så att jag har så bra självfrtroende, varför tar det då så mycket energi för mig att släppa fram mig själv. Jag är en stor klant och jag gillar det egentligen. Jag gillar att ha egenskapen att kunna bjuda på mig själv så andra kan må bra. Och jag mår bra av det, men när det kommer nya människor så våar jag inte visa det, jag vågar inte bli utskrattad. Jag gillar när man skrattar med mig, men tänk om de faktisk skattar åt mig!

En normal dag skulle jag bara skrattat åt dem själv och inte brytt mig om det, men dagar som dessa, då kryper allt fram, och i ärlighetens namn det har inte bara med mitt självförtroende att göra! Allt kommer fram! Mycket kretsar fortfarande kring pappa. Jag står fortfarande fast vid min åsikt, föräldrar ska vara stålmänniskor, de ska ta hand om oss, vi ska inte behöva ta hand om dem, inte än iaf! Självklart ska de bli gamla, men de ska vara friska, och orka mycket fortfarande! Det ska inte gå fort, det får egentligen inte göra det. Det blir för mycket då!!!

Äh nu orkar inte jag ens skriva om detta längre, jag måste bara säga att jag älskar er som hjälper mig ur det här.

Haha Nicko, du har en tendens till att när det verkligen behövs lyssna, och sen sparka mig i ändan så jag komme ur det. Av någon anledning så funkar det!

Anna, du är bara så underbar, med dig så kommer inte ens de här tankarna fram, du lyfter fram mig i mig själv så jag mår bara toppen, jag är avslappnad och mår verkligen som bäst när jag är med dig ^;^

Janina, haha du är min parypingla nummer 1!! Jag vet att jag inte behöver skämmas inför dig och att du inte ser ner på mig, jag vet också att du är berädd att gå till kamp så fort som någon ens tänker tanken på att komma med någonting korkat, precis som jag skulle göra för dig!

Åh ni är så många fler som hjälper mig i min vardag, som får mig att må bra. Man kan nog säga att jag är välsignad, nästintill iaf. Christina, haha "blomman" jag måste säga att du är en stor hjälp för mig också, men varför tar vi mer privat, men oroa dig inte, jag tänker inte göra ditt liv besvärligt! ^;^

Det finns en person till som jag måste nämna, det går inte att avsluta utan att hon nämns, Petra, I löv dig!

Hihi bara att tänka på alla söta vänner jag har fick mig faktiskt på bättre humör, kommer antagligen somna jättelätt inatt tom! ^;^

Nu ska jag inte plåga er mer, det blev ett långt inlägg idag, men men det beövdes. Ibland känns det bra att öppna sig lite ofentligt, som det groteska talesättet "visa sin smutiska buk"

God natt på er mina hjärtan

image11

Jaha

Nu är klockan massor, jag har sovit middag till för kanske en timma sedan. Jag tror jag var lite trött idag. Det blev inget jobb idag eller, jag ville inte med tanke på att när min energi tar slut så tar den verkligen slut just nu.

Var på IKEA med Anna igår, köpte fina ljus till anders. Haha vem vet kanske sprider lite romatik i rummet så han lättare hittar en lekkamrat, inte för att jag tror att han kommer ha svårt för det dock :D

Jag funderar på att gå upp på taket, problemet är bara att om jag gör det så kan jag inte ta med datorn, lite ostabilt väder, ser iaf ut som det. Sen har jag ändå inte internet när jag kommer dit, så då är det ju ingen idé ;)

men jag tror jag ska gå upp iaf. Får se om det skrivs någonting mer om dagens strapatser, är dock inte så mycket mer, sovit, och det är allt typ...

JAAAAAAAAAA!!!

Jag kom in på lärarprogrammet med inriktningen kunskap och fantasi!! Haha det kanske inte säger er någonting, men det är toppen, mega toppen. Jag känner hur jag nu precis nu när ajg läste det går från att vara helt slut i hela kroppen till att ha massa energi!

Hum vad har mer hänt idag, varit hos anders och lämnat maten, insåg hur mycket jag hr glömt handla ^;^ Men men finns en netto där den duger finfint! ^;^

Så har jag köpt olja till ett bord som pappa byger åt mig i tik, det kommer också bli bäst typ! ^;^

Och handlat massageolja på bodyshop samt handlat med mamma, det kändes som jag skulle falla ihop av utmattning innan, men efter det underbara beskedet så känns att bara så underbart som det kan bli :D

Hum så blir det andra inlägget för idag.

Jaha, jag tycker synd om er som läser detta. Jag bara skriver och skriver och skriver!

Jag sitter just nu och kollar på greys anatomy. Ska inte jobba imorgon heller. Kan ändå inte hoppa in som vikarie och ta öppningspasset, skrämmer ju livet ur de sackars barnen. Ska köra mamma till jobbet imorgon och jag tänkte jag skulle köra in till Anders lägenhet efter det, tänkte lämna maten jag köpte.

Mat är dyrt, men men det som blir över får väl bli min extragrej till Anders för at jag fick låna hans lägenhet!

Kollar på Grey's anatomy just nu, gamalt avsnitt, bland de första. så myspys som det bara kan bli. Sitter och funderar just nu på den stora frågan hur jag sa göra med mina linser. Det kostar liksom en hel del att ha dem med tanke på att jag ska börja plugga och inte kommer ha så jättemycket pengar. Jag tror att jag kommer få en stor lön denna gången, så ja betalar tillbaka min skuld till mamma och eventuellt lite extra så  har jag det lättare seare om jag någon månad ar jättejätte lite pengar.

Handla

Jaha, nu ska jag iväg och handla saker som jag kan äta, allt vi har hemma är passa köttfärs, jag tänker inte ära rött kött på ytterligare ett par dagar! Och ris, riset är ok, men enbart ris blir lie väl torrt! Ska se om jag hittar pnågotnin so är milt, sen ska ajg även köpa hem miniralvatten, en mycket mycket god investering enligt mig :D

Får se, ska ju bo i Anders lägenhet i helgen, kanpassa på att handla lite grejor, killen tror ju inte på att frysa in bröd så lite av de mest nödvändiga som håller sig länge :D Funderar på att köpa de flingorna jag älskar, men det blir inte mycket onyttigare än dem, ty start fast icas egna märke, med jordgubbar och vaniljyougts bitar, jättejättegot! (Och mejätte jätte jätte mycket socker)

Hum får se, imorgon om ja känner mi pigg så ska jag se om inte ag kan få låna en bil och köra in med maten, det är så tungt att bära allt liksom! Mat väger massor!!!

Men men vi får se, ska nog äta fisksoppa igen i helgen, fas denna gången den med vitlök, den är bäst! ^;^

image10

(Den är för övrigt inte gjord på så fula fiskar som den åvan)

(4)

Jag älskar min dator, den är mycket smidig!

Tänk vilkn lyx det är att sitta vart man vill i huset och chatta med kompisar och kolla på film! De är ytterst praktiska när man är sjuk och inte orkar ligga i sängen hela dagen, men inte orkar göra annat än meningslösa saker. De är även bra om man behöver ligga i sängen hela dagen och behöver någontign som roar en.

Just nu sitter jag och kollar på grease, en av mina favoritfilmer om någon undrar ^;^
Tror jag ska fortsätta med det :)

Ett oseriöst seriöst meddelande (3)

Ok för att börja med det seriösa. Fick se att någonting hemskt hänt en kompis via hennes blogg. I det meddelandet fick jag läsa att jag betyder någonting för henne. Det är en av de mest underbara känslorna som finns, att veta att man betyder något för någon. Hur många gånger någon än skriver, ni vet vilka ni är, man misstänker kanske att man är med i handlingen, men man kan inte alltid veta. Inte om man egentligen är lite osäker som jag faktiskt är. Iaf, jag har många vänner, som jag älskar av många olika anledningar. Jag har egenligen en otrolig tur med mina vänner. De accepterar mina små egenheter, står ut med min stora mun och mja, de orkar helt enkelt med mitt babbel, det räcker egentligen som beskrivning.

Jag tänker inte skriva upp alla här, för skriver jag upp er så vill jag skriva varför, men det skulle ta mig timmar, jag vill dock säga till er som faktiskt vet att jag älskar er och att ni är underbara (även till er som är osäkrta naturligtvis och de som inte tror att de är det fast det är det). Livet hade inte varit såhär underbart utan er!




Och nu till den oseriösa biten, som faktiskt egentligen är ganska seriös!

Rubixkuben har nog förstört mig, jag har en lista med mina livsmål, några är avklarade andra har utvecklats. Som t ex rubixkuben. Jag hade som mål att klara den 3 gånger på en viss tid, det gör jag nu, jag snittar på under 5 min, så mycket vet jag! Dock inte hur mycket under det, iaf. Mitt mål börjar nästan luta åt att klara det på under en minut. Jag har först nu börjat förstå hur många timmar som kommer försvinna av mitt liv tack vara det målet! ^;^

Och just det för er som undrar vad det är för orm jag babblar om hela tiden så är det en sådan här (hade två när jag var lite, men var dum nog att slänga dem)image9

Ond (2)

Hum sitter just nu och pratar med Mårten, han berättade att jag är ond. Och han besämmer det för att han är allmäktig, nu vet ni allihopa det nu då! :P

1

Det lät nog bli en del blogg inlägg idag.
Är sjuk eller matföriftad, vet inte riktigt vilket längre.

Men men, jag är riktigt duktig trots det, jag tvättar kläder, jag tömde tvättmaskinen och la in ny tvätt eller rättare sagt, hälde ut de kläderna som låg i tvättmaskinen i den lilla tvättkorgen (den vi har de blöta i när vi ska bära ut dem och torka dem ute), sen la jag in ny tvätt. Nu 1 timma senare så hänger allt det blöta i torkskåpet och det som jag hängde in först börjar bli tort! Tog det lite pö om pö som mamma brukar säga. Orkade inte hänga in alltl, blöta saker väger mycket!!!

Så snart ska jag gå och tå ut det torra, hälla över det blöta i den lilla tvättkorgen igen och fortsätta detta kretslopp, vi har hur mycket tvätt som hellst i tvättkorgen, kan bero på att jag bytte lakan innan jag åkte till petra, och sen när jag kom hem så bestämde jag mig för att jag inte ville ligga med helge mer! (A)


Gislaved, mellanstadie-discots hemtrakter!

Ok, nu måste jag börja ta min blogg på lite mer allvar, tänk om det faktiskt finns någon av mina kära vänner som läser denna regelbundet!! Ne jag får försöka skärpa mig och låta er få någonting att läsa.

Jag är nu hos Petra i Gislaved. Det är en förort till Värnamo, jag vet tragiskt ;)
Haha ne nu ska jag vara snäll. Det är en mysig liten plats, en sådan som jag själv faktiskt skulle kunna bo i, den är jättemysigt, det finns en ica massa frisöter, (bl a världens bästa petra, men det tar vi sen). Och det finns ett lindex, samt en mysig pub och två uteställen. Tillräckligt avanserade för att jag ska vara nöjd iaf! Och några söta pojkar och flickor, vad mer kan en flicka begära! ;)

Men vi startar från början!

I fredags gick jag av mitt 24 timmar långa arbetspass, och gick hem och sov till halv ett. Sov inte direkt bra på jobbet! Sen så satt jag och chattade lite och packade. Plus att jag fixade så min syster kunde få ut låtarna som hon lagligt köpt via itunes, men missat att kolla om hon har en brännare. Itunes suger på det sättet, det är massa massa jobb med att skicka låtarna! Men jag fick dem till min dator och hon fick dem så hon kunde avsluta sitt kära friskispass!

Vid halv 4 hämtade hon skivan och jag passade på att norpa skjuts till kungsbacka startion där min resa tog sin start. Haha sådan spännande resa det blev, startade med att gå hem till Anders lägenhet i Göteborg och kollade posten, vid sex mötte jag patrik och sen så bar det av mot Gislaved!

Väl här så handlade vi och Patrik lagade en jättegod middag till oss, vegitarisk faktiskt, super dupergott! Sen var det mest skitsnack hela kvällen, och vi la och i sängar och madrasser ganska tidigt, men det var inte som om vi somnade, haha nej nej, vi snackade skit ett par timmar!

Lördagen var riktigt mysig, tyvärr gick Petra till jobbet och jag och Patrik låg kvar och mös i sängarna till runt ett. Då gick iaf jag upp och duschade, och Patrik gick upp mellan två och tre. Men men vi sov inte så länge till vårat försvar!!

Vi gick till petra och klippte oss, jag vlev jättefin faktiskt! Så jävla nöjd! :D
Hemma så lagade jag fisksoppa och vi drack vin och vatten, (många vuxenpoäng den kvällen liksom) sen lite senare drog vi ut efter vi gjort iordning oss.

Vi startade kvällen på en mysig pub, Edwins, där vi drack lite och bara mös. Sen så gick vi till hotellet där en kund till Petra sagt att det alltid är jättemmycket folk. vid halv 12 var det kanske 20 pers ute och när killen som rekomenderade det så skämdes han som bara den. Det brukade tydligen vara runt 300 pers. Stället i sig var assoft dock, dansgolv bar och typ massa secondhand soffor. det var riktigt myisgt faktiskt.

Iaf killen som rekomenderat hotellet skämdes och bjöd faktiskt oss till det andra stället där det var betydligt fler folk! Men det var en stark känsla av mellanstadiedisko i den lokalen, det var kul som sagt, men det kändes verkligen som ett mellanstadie disko. Jag föredrar hodellen men då ska det vara mycket mer folk egetnligen ^;^

Nu dagen efter sitter jag i Petras soffa, med mitt täcke och hennes dator och skriver, jag väntar på att duschen ska bli ledig så jag kan få ut allt klägg ur håret. Hårspray och skum har jag inget emot, men när det även är vax med i spelet då blir det inte bra för mig! ^;^

Aja puss på er sötnosar (ska bifoga en ny bild snart) puss

Storhelgerna

Jag vill starta med att säga att jag hatar inte storhelgerna, jag har bara börjat lsa Jonas Gardell, hans texter påverkar mig en hel del! Haha

Det har precis varit storhelt, en av de värsta i stressynpunkt. Man stressar för att hinna stressar över blir det rätt, stress, stress, stress!!!!

Går du i affärerna och råkar ta den sista mellanmjölken några sekunder innan nästa person kommer så får du praktisk taget en utskällning var någon gammal ragata som tjatar om att jaha, nu får inte barnen sina pannkakor eller sin jävla mjölk till maten heller! Det slutar alltid med att jag skamset lämnar över mjölken och hämtar minimjölk isället. Sen avslutas det med två falska leenden och en ac fraserna "God Jul" eller "Gott Nytt År".

Jag är så trött på allaönskningar man ger, är man hor en bitch i en kassa så avsltar hon alltid med ett falskt leende och en lyckoönskning som bara ä tomma ord. Om man råkar fråga någon i butiken en fråga för mycket så är det samma visa. Varför lyckaönska om man ändå inte menar det, varför ha en högtid som de flesta inte menar sin glädje med. De flestas önskan på julafton är julklapparna, sen spelar det ingen roll!

Jag jobbade på julafton det var nog en av de bästa julfiranderna jag haft. Jag fick rast och gick hem och var med familjen lite, sen försökte jag göra juliga akiviteter med de på boendet. Vi bakade pepparkakor t ex, det var nog en av de mysigaste sakerna jag gjort sen uktade jag jul ela kvällen sen ^;^

Jag förstår mig inte på, i år så var det beräknat att svensa folket skulle köpa julklappat för en väldigt massa massa mijloner, minns inte hur många men der var skrämmande högt. Tänk om vi skulle köpa mindre klappar och hjälpa andra istället. Men det funkar inte så, jag vet, ja har själv lagt en jäkla massa på julklappar i år. Jag har lagt mer än halva min lön och det ä liksom 1000 lappar :S Gisses, varför gjorde jag det egentligen, jag kan lika gärna säga till alla i min omgivning att jag älskar dem, än att försöka köpa den perfeka julklappen som ska göra dem glada, slippa stressen med, "blir det rätt, blir han glad, kommer personen gilla den här, tänk om hon missuppfattar :S".

Varför älskar man denna storhelg, som är så falsk och så stressande!?!

RSS 2.0